Zdjęcia z rekonstrukcji |
Wysłany:
Pią Sie 26, 2005 1:06 am |
|
|
PFC_Drake |
st. sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sie 27, 2005 4:26 pm |
|
|
Paula |
plutonowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sie 27, 2005 11:06 pm |
|
|
Bao Chi |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________ GRH 2/503/173
Airborne Vietnam
'The Rock'
SP5 Tomek Górecki
BUKAKKE!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 8:41 am |
|
|
PFC_Drake |
st. sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 10:59 am |
|
|
FritzX |
st. sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SUPER FOTY!! Tak trzymać. A co najwazniejsze, to nie są to zdjęcia lasu.
Pozdrawiam serdecznie,
Jarek Możdżyński
PS Proszę o więcej |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 12:29 pm |
|
|
Kolas |
st. kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________ Pozdrawiam
Kolas |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 12:47 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam ponownie,
dobrze, ze Piotrek ma uwagi. Jest to zdrowa sytuacja, gdyż miejmy nadzieję, rozpocznie się teraz konkurencja, a to napewno zaowocuje fajnymi fotkami u wszystkich.
Pozdrawiam serdecznie,
Jarek Możdżyński
PS Nie jestem niestety ekspertem, jeżeli chodzi o zdjęcia. Szczyt moich osiągnięć to ledwo zrobione zdjęcie manekina w domu. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 7:54 pm |
|
|
Monk |
Site Admin |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdjęcia mi się podobają. Uwaga Kolasa jak najbardziej na miejscu. Wymach z ugiętej ręki no i te uśmiechy. Szkoda Adik że mnie nie było, ale poza tym spoko.
Aha do następnej rekonstrukcji załatwcie jakieś nosze, albo chociaż łupki to i ja sobie zrobie fote. |
|
_________________ Pozdrawiam Wszystkich
MONK. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 8:07 pm |
|
|
Black_knight102 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak jak mówił Piotrek niektóre foty niezłe, niektóre kicha. Ale tak jest juz zawsze robi się 200 zdjęć a zamieszcza sie tylko 20 najlepszych. Nie są to zdjęcia Łodziaków, ale zawodowy fotograf do ich zrobienia nie jest potrzebny. Na zdjęciach Marinsów przede wszystkim na pierwszym planie jest (są) przedstawiony (przedstawieni) GI (GI`s), a nie pieprzony las jak tutaj http://gorecki.pilicka.pl/bielskorek05/b15.JPG. Roslinność jest uchwycona w najmniejszym stopniu, aby nie zdradzać faktu że to nie gęsta dzungla tylko najzwyklejszy Polski las, a jeżeli już jest to jest uchwycony jego detal aby do złudzenia przypominał pieprzoną wietnamską dzungle. Powiem że to foto http://gorecki.pilicka.pl/bielskorek05/b19.jpg to jest wyczesane. Naprawde niezłe i dynamiczne. Roślinność uchwycona w najmniejszym stopniu, i mozna pomyslec ze te korzenie do jakis bambus czy co tam rosnie w dzungli, a 1 plan zajmują chłopaki. Wiem że zaraz mnie tutaj zjedziecie, bo nie było mnie na zlotach dlatego nie wiem o co biega, i z tego powodu nie moge sie udzielac i moge byc jechanym. Ale nie mogłem tam byc z konkretnych powodów, robiłem remont w pokoju bo w wieku 21 lat nie mozna mieszkac w pokoju przystosowanym dla 7 latka, i najzwyczajniej w świecie nie było juz mnie na nic stać, tak samo jest mnie nie stać kupować codziennie "lekkie" pożyczać je i dostawać brudne i uwalone w kleju. Te foto z adikiem rzucającym granatem ... ogolnie no dałbym 3+ bo szczerze mówiąc dla mnie jest średnie a chłopaki macie mine jakby was ktoś wypuścił z psychiatryka z zakodowanym przesłaniem "ZABIJAĆ ŻÓŁTYCH KURDUPLI" - bez obrazy lubie was bardzo ale takie moje wrazenie hehe. I jeszcze jedna moja uwaga odnośnie "tego strzelania" do nikogo ... moze damy sobie z tym spokoj ?? ewentualnie 2 takie zdjęcia na całą galerie ?? Po zlocie w Bb zamiesciliscie fajne foto w nocy jak ktos 3ma i mierzy z pompki, moze bysmy zrobili za rok cała taką "rekonstrukcje" bitwy noncej w obronie bazy ?? mozna wtedy by nawet odpalic pare rakiet fajerwerków aby stworzyć złudzenie pocisków ??
Tomek |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 8:22 pm |
|
|
Monk |
Site Admin |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pomysł rekonstrukcji nocnej bardzo dobry, tylko nie bardzo możliwy. Nie jestem pewien czy fotoreporter z lampą błyskową w nocy, podczas bitwy czy potyczki to dobry pomysł. Co innego obiektyw noktowizyjny, było by fajnie |
|
_________________ Pozdrawiam Wszystkich
MONK. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 8:32 pm |
|
|
speedor |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na rekonstrukcji w maju zrobiliśmy 830 fotek, na strone poszło niecałe 40 a i tak niektóre z biegiem czasu wylecą. Jeśli chodzi o zamieszczanie zdjęć to zwykle kieruję się zwykłą estetyką. jeżeli zdjęcie jest fajne ale jest na nim jedna brzoza - pójdzie bo jest fajne np. kompozycyjnie. Możecie mnie za to bić ale tak jest i będzie .
Co do nocnej walki pomysł jest z lekka niewykonalny. Bez flesza zdjęć nie zrobisz a chyba nie muszę mówić co by zrobili żołnierze jakby taki jeden z drugim fotograf walnął im fleszem i zdradził pozycje. Zwykle w takich sytuacjach reporterzy też chwytali za broń - polecam niesamowite "Dispatches" Michaela Herra. Opisuje kilka takich incydentów. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 8:37 pm |
|
|
Black_knight102 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ale nie chodzi mi o to aby reporter to robił na realu. Tylko o najzwyklejsze fotki |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 9:17 pm |
|
|
Bao Chi |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
No, ale te nasze najzwyklejsze fotki tylko wtedy będą dobre, kiedy będą tak wyglądać jakby je zrobił fotoreporter w realu. Inaczej nie kwalifikują się za bardzo jako rekonstrukcja.
Co do książek to baaaardzo polecam "Reporter Wojenny" Patrick Chauvel - daje naprawde dobre pojęcie o tym na czym polega praca fotografa na wojnie. |
|
_________________ GRH 2/503/173
Airborne Vietnam
'The Rock'
SP5 Tomek Górecki
BUKAKKE!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 9:32 pm |
|
|
Black_knight102 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no jeżeli chodzi o książki to widze jestem w tyle bo ja mam tylko kilka książek sheifela i Stantona. Ale wracając do zdjec nie wiem gdzie jest to foto goscia z pompką ale wyszło naprawde nieźle. Jednak zrobmy takie fotki, chociazby dla nas. Skoro na stronie znalazły sie fotki z kratami piwa i beretami t owierze ze i dla takich się znajdą |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sie 28, 2005 9:59 pm |
|
|
speedor |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piszesz w tej chwili o zdjęciach z działu "zloty", gdzie nie ma zdjęć z rekonstrukcji.
a "zdjęcia lasu" są i u marines - przejrzyj dokładnie galerię "highlands" |
|
|
|
|