|
|
|
|
Uwaga rekonstruktorzy okresu LWP ! Borne 2010 |
Wysłany:
Nie Sie 08, 2010 1:40 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obserwując udział grup militarnych na zlotach zauważyłem,że stanowimy niezbyt liczną grupę dlatego proponuję zewrzeć nasze skromne szeregi i spotkać się w jednym miejscu na "zlotowisku".Na pewno większość z nas boryka się z różnymi problemami typu:skompletowanie oporządzenia,mundurów,wymiany doświadczeń,które pomogą nam jak najlepiej zaprezentować okres LWP.Moglibyśmy np zrobić sobie jakąś dioramę w jakimś klimatycznym miejscu ,poza terenem obozu z udziałem pojazdów,różnych formacji zbrojnych,porobić foty.Jak to mówią "w kupie większy smród,ale i raźniej" Za punkt zborny proponuję moje auto tj ZIŁ 130 z nadwoziem AŁD1.Na 12 metrowym maszcie będzie powiewała żółto-czarna flaga Fortu Zachodniego w Świnoujściu więc z trafieniem nie powinno być problemu.Proponuję zabrać wszystko co macie do sprzedania,wymiany z tego okresu.Będę stacjonował z grupą zach-pom.W razie czego pytajcie o Bodka-st.szer.Można będzie mnie tez poznać po R109,którą będę targał na plecach.Jak ktoś ma "erkę" pracująca w podobnym zakresie możemy nawiązać łączność bo moja jest w pełni sprawna.Ale to potem.Mam nadzieję,że temat się nie "rozejdzie" i pogadamy o "starych polakach".
pozdr
Mój tel 784429000
nr rej.ZSWC333
Bodek |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Sie 12, 2010 4:30 pm |
|
|
grobas |
kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
Eh Bodek, a jaką masz 109-kę? 109 czy 109M?
Ja mam starszą "metalową" 109-kę, która czasami służy(ła) jako podsłuch CB w GAZiku...kiedy jeździł
W tym roku niestety mogę tylko pokibicować, ale w razie co wrzućcie jakieś foty. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Sie 12, 2010 7:57 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mam 109M.A foty będą jak się znajdą chętni do realizacji tego pomysłu..pozdr |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sie 13, 2010 11:43 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bodek nareszcie przytaszczysz ziła na Borne, wreszcie bo już straciłem nadzieję....
Dasz pomacać ziła to odwdzięczę się i wezmę cię na moją halę i dam pomacać moje nowe Ural-isko 4320
Niestety tylko na hali bo zabrakło trochę ŚNIEŻKI żebym mógł zaprezentować szerszej publiczności Ale za rok zaprezentujemy wraz ... a to już powiem ci na hali (i sam powiesz czy moja kolejna wizja jest dobra)
Pozdrawiam |
|
_________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sie 14, 2010 3:25 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoko,nawet dam Ci posiedzieć w kabinie .Ziła już przytaszczyłem w zeszłym roku,ale przyjechaliśmy jak były ciemności i tak stał do niedzieli w obozowisku.Widziałem jak pomykasz po tankodromie,ale nie chciałem zawracać gitary.Nie jestem "męczący" jak osioł ze Shreka . To był mój pierwszy zlot jako uczestnika.W tym roku mam zamiar pojechać na paradę i tak-gdzieś w lasy i knieje dopóki mnie ktoś nie przyłapie i nie skończy się mandatem. Twoją halę chętnie odwiedzę.Przyjeżdżamy w czwartek po południu.Daj jakieś znaki dymne jak Cię złapać.Ja tu gadu-gadu a trza robić szablony na bak.
Pozdrawiam
Ps.
Chyba domyślam się o co chodzi z tą "śnieżką".O ile mój iloraz inteligencji nie uległ znacznej degradacji to będziesz miał jedyny taki egzemplarz w kraju w wersji......dobra,dobra biorę się za ten szablon |
|
|
|
|