|
Transport mozdzierza 82mm |
Wysłany:
Sob Cze 12, 2010 8:51 pm |
|
|
Storm007 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam
Ma moze ktos zdjecia jak byly troczone mozdzierze 82mm do motocykli z wozkami bocznymi, czy w ogole byly tak przewozone na motocyklach. Pewnie byla to jak juz jakas frontowa improwizacja ale moze jakies zdjecia sa. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 26, 2010 9:42 am |
|
|
grobas |
kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
A czy 82 nie jest za duży na motocykl?
Przyczepisz moździeż, a gdzie amunicja? Płyta też swoje waży i mocowanie do niej raczej solidne powinno być.
Nie jestem pewnien, ale tak kombinuję. Jeżeli już to może je przyczepiali i ciągneli na swoich kółkach.
Skąd wogóle informacja o 82 na motocyklach? Są jakieś zdjęcia? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 26, 2010 8:29 pm |
|
|
Storm007 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
grobas napisał: | A czy 82 nie jest za duży na motocykl?
Przyczepisz moździeż, a gdzie amunicja? Płyta też swoje waży i mocowanie do niej raczej solidne powinno być.
Nie jestem pewnien, ale tak kombinuję. Jeżeli już to może je przyczepiali i ciągneli na swoich kółkach.
Skąd wogóle informacja o 82 na motocyklach? Są jakieś zdjęcia? |
82mm na motocykl sa w sam raz,na motocykle z wozkiem bocznym. Ale nie maja swoich kolek, tzn byla wersja z kolami ale nie wiem czy w czasie wojny. Zdjecia 82 mm sa przy motocyklach ale zamiast gondoli jest zabudowany mozdzierz. A mnie chodzi o troczenie mozdzierza w trakcie transportu a nie w pozycji bojowej. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 26, 2010 9:04 pm |
|
|
grobas |
kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
Storm007 napisał: | Zdjecia 82 mm sa przy motocyklach ale zamiast gondoli jest zabudowany mozdzierz. |
Może wstaw jakieś liknki, albo same zdjęcia. Trudno tak spekulować o czymś czego się nie widzi.
Wracając do tematu, to może położenie na ramie zamiast gondoli jest położeniem transportowym. Strzelanie z motocykla nie wydaje mi się najszczęśliwszym rozwiązaniem pod względem celności.
Pierwszy strzał byłby tylko niecelny, ale pozostałe byłyby koszmarnie niecelne, nie mówiąc już o wpływie odrzutu na zawieszenie motocykla. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lip 27, 2010 8:29 pm |
|
|
Storm007 |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
grobas napisał: | Storm007 napisał: | Zdjecia 82 mm sa przy motocyklach ale zamiast gondoli jest zabudowany mozdzierz. |
Może wstaw jakieś liknki, albo same zdjęcia. Trudno tak spekulować o czymś czego się nie widzi.
Wracając do tematu, to może położenie na ramie zamiast gondoli jest położeniem transportowym. Strzelanie z motocykla nie wydaje mi się najszczęśliwszym rozwiązaniem pod względem celności.
Pierwszy strzał byłby tylko niecelny, ale pozostałe byłyby koszmarnie niecelne, nie mówiąc już o wpływie odrzutu na zawieszenie motocykla. |
Jak znajde to zdjecie to wrzuce. Plyta oporowa byla umieszczona normalnie na ziemi a nogi mozdzieza na platformie wozka bocznego. |
|
|
|
|