|
Plecaki RD 54, Mieszok i inne |
Wysłany:
Pią Lut 19, 2010 9:49 pm |
|
|
Hipis88 |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mam pytanie gdzie mozna dostac desantowy plecak RD 54 i ile może on kosztować? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lut 19, 2010 9:52 pm |
|
|
kaczyński |
pułkownik |
|
|
|
|
|
|
|
|
poszukaj na alledrogo. Ale szczerze mowiac to jezeli potrzebujesz plecak do noszenia, a nie tylko do rekonstrukcji, to kup cos innego, bo rd akurat do najwygodniejszych nie nalezy.
mieszoki na wschodzie kosztuja ok 10 zł, u nas od 25 zł w górę. |
|
_________________ Группа крови - на рукаве... |
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Lut 20, 2010 5:40 pm |
|
|
Hipis88 |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mieszoka już mam RD bym chciał do reko, słyszałem o jego wszystkich wadach ale jest wklimacie tylko sie nie orientuje ile moze kosztować i pewnie dużo a na allegro nigdy go niewidziałem, a jeszcze apropos mieszoka naAfgana sie nadaje? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Lut 21, 2010 2:25 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam
Jako że mam troszkę do czynienia z rekonstrukcją Afganu to powiem ci że nie liczył bym za bardzo na serwis allegro, bo już naprawdę długi długi czas nie widziałem oryginalnego RD-ka, a ostatni jaki widziałem był zapewne produkcji lat 90-tych, więc pokazanie się z takim plecakiem na jakimś zlocie może być przyczyna tego że ktoś ci napomnie że jednak to co nosisz jest nie za bardzo.
Kolego polecam ci stronkę http://rus.mil.pl tam na forum dowiesz się dosłownie wszystkiego o plecakach i ich różnicach okresu który cię interesuje.
Co do ceny to nie oszukujmy się musisz się szykować na wydatek ok 200 zł za egzemplarz dobrze używany, jeśli szukasz nowego z ładownicami i oryginalna saperką w pokrowcu to musisz się przygotować na wydatek około 300 zł.
Moja mała sugestia, jeśli trafisz plecak w jakimkolwiek stanie to nie zastanawiaj się nawet 5 minut bo możesz jeszcze trochę poczekać aż trafi ci się następny, a jak trafi ci się np nowy to ten stary zawsze sprzedasz w dobrej cenie.
Pozdrawiam KAMILLO |
|
Ostatnio zmieniony przez KAMILLO dnia Pią Lut 26, 2010 12:58 am, w całości zmieniany 1 raz _________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Lut 21, 2010 7:47 pm |
|
|
Hipis88 |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
na rus milu już mam konto i naprawde dużo sie tam dowiedziałem, tak myślałem że bedzie drogi,ale dzięki za info, chyba dam sobie spokój, a mieszok na Afgan może być? czy nie zabardzo? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lut 26, 2010 1:08 am |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mieszok jak najbardziej !!! , wystarczy że przepatrzysz kilka galerii i z całą pewnością natrafisz na żołnierza z mieszokiem, no ale RD-54 to jest jak to mówią "wypas" |
|
_________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lut 26, 2010 8:32 pm |
|
|
Hipis88 |
szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
no RD to napewno wypas, moze za pare lat sobie na coąś takiego pozwolę. jak narazie mam mieszoka i jakiś stary plecak uszyty z czegoś podobnego do brezentu w afganowym kolorze i chyba jego bede używał |
|
|
|
|