|
Gdzie zakupujecie umundurowanie? |
Wysłany:
Nie Maj 17, 2009 10:31 pm |
|
|
Sapiens |
st. szeregowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
Od jakiegoś czasu myślę sobie by kupić jakiś element radzieckiego umundurowania (poruszany temat furażerki) może nawet pod kątem przyszłego zebrania pełnego umundurowania. Jednakże z obserwacji popularniejszych serwisów wysyłkowych pełne są one wszelkiej maści faszystowskiego:P umundurowania i sprzętu, a znalezienie nawet furażerki radzieckiej w odpowiednim rozmiarze wydaje się niemożliwe. Mam pytanie odnośnie zbierających radzieckie umundurowanie - gdzie się zaopatrują? Rozumiem, że jeśli mają dostęp do jedynego źródła w Polsce to raczej się tym nie podzielą. Ale żeby, chociaż furażerkę można dostać w odpowiednim rozmiarze. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 18, 2009 6:37 am |
|
|
Student |
porucznik |
|
|
|
|
|
|
|
|
Skoro grzebanie na Allegro nie przyniosło skutku, proponuję połazic po bazarach o odpowiednim profilu np. warszawskie Koło - od czasu do czasu trafiają się tanio, choć oczywiście nie jest to ostatnio zbyt powszechny "gadżet" i występuje jedynie u kilku "specjalistów" od mundurowki. Dawniej rozwiązaniem bywała wyprawa na koronę Stadionu X-lecia... Obecnie pozostaje jeszcze firma Mundury Historyczne, oczywiście, jeśli zadowoli Cię replika radzieckiej furażerki (troszkę to paranoiczne, biorąc pod uwagę, że jest gorsza pod względen koszernoci, niż nawet wyrób ZSRR z późnych lat 80-tych). |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 18, 2009 6:55 am |
|
|
kaczyński |
pułkownik |
|
|
|
|
|
|
|
|
poszukaj na różnego rodzaju giełdach militarnych, ewentualnie bazarach staroci typu warszawskie koło, czy jarmark dominikański w gdańsku. |
|
_________________ Группа крови - на рукаве... |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 18, 2009 7:44 pm |
|
|
wojak szwejk |
st. sierżant sztab. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja swoją kupiłem na zwykłym bazarze od jakiegoś dziadka i jeszcze gratisowo dorzucił trzy naszywki a gwiazde na allegro kupiłem.Podobno pod koniec każdego miesiąca w lublinie jest giełda staroci może coś znajdziesz a ostatnio z zamościa ojciec przywiózł mi z targu dwie gwiazdy w wieńcu.Ten rynek teżjest podobno pod koniec każdego miesiąca. Udanego szukania
Pozdro |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Maj 21, 2009 6:04 pm |
|
|
stasiek |
st. sierżant sztab. |
|
|
|
|
|
|
|
|
szukaj na allegro gostka soviet mrówka u niegomożna naprawdę dużo znaleść |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Maj 21, 2009 8:03 pm |
|
|
DIEBORA |
kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
Soviet Mrówke polecam w 100% !!! jeżeli czegoś nie ma wystawione na alledrogo to wejdź na jego stronke http://soviet.com.pl/ tam jest podany nr.tel gg i meil . zadzwonisz zapytasz i na za 2 dni listonosz puka do twych drzwi z przesyłką tak było w moim przypadku:) |
|
|
|
|